Morcela peer pasteitjes

Morcela peer pasteitjes

Pasteitjes van Morcela en peer zijn makkelijk te maken. Lekker voor als lunch of als diner met salade en rijst.

Ingrediënten
1 halve Morcela (Portugese bloedworst)
1 Peer
Beetje zout
5 Bladerdeegvelletjes
20 ml olijfolie
1 eigeel


Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 150 graden

2. Snij de worst doormidden en ontvel hem. Snijd de worst in hele kleine stukjes.

3. Schil de peer en rasp deze door de Morcelo heen.

4. Doe  de olijfolie in een pan en bak de worst samen met de peer, tot het een homogeen goedje is. Indien nodig voeg er een beetje zout aan toe.

5. Leg het bladerdeeg op een koude bakplaat en leg het prutje in het midden. Vouw daarna het bladerdeeg dicht.  Zorg er voor dat de randjes goed dicht gedrukt zitten. 

6. Klop het eigeel los en strijk met een kwastje het eigeel over de pasteitjes. Plaats de pasteitjes  in de oven goudbruin van kleur zijn.


Eet smakelijk!


Tip:
Je kunt ook een klein beetje schapen- of geitenkaas in de pasteitjes verwerken.

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Hide